• 1

Zwemvijvers

Voor wie graag wil zwemmen in zijn eigen zwembad maar zijn tuin hier niet voor op wil offeren, is de oplossing een zwemvijver.

De zwemvijver is zoals het woord al zegt een vijver welke geschikt is om in te zwemmen. Het grote voordeel is dat een zwemvijver veel meer opgaat in de rest van de omgeving en minder prominent aanwezig is dan een blauw of wit zwembad met een roldek en dergelijke. Wanneer de zwemvijver even niet wordt gebruikt om in te zwemmen is het een lust voor het oog om het water te zien bewegen, de vogels te zien drinken of badderen en de irissen of het snoekkruid te zien bloeien.

De zwemvijver heeft doorgaans een diepte van 120 tot 180 cm. waar eventueel ook nog een zitgedeelte of een kinderbadje aan toe kan worden gevoegd. Indien gewenst kan er onder water verlichting worden aangebracht zodat de zwemvijver s'avonds geaccentueerd kan worden.

De zwemvijver wordt door een natuurlijk proces volledig biologisch gefilterd.

De combinatie van de juiste planten en een bacterie cultuur welke wordt uitgezet in het filterbed zorgen ervoor dat het water helder blijft zonder chemische toevoegingen. Voor wie niet bang is voor een kikker, torretje of een libelle is een zwemvijver een regelrechte aanrader.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden in Uw tuin te bekijken.

Tuinstudio Jempy van der Veeken

Contact Informatie

Vierschaarstraat 34 - 4751 RR Oud Gastel

06 1853 1256 - BGG: 0165 512708

info@tuinstudioveeken.nl